Lentejas con costillas (especial de mi abuela)
Hey everyone, it is Brad, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Lentejas con costillas (especial de mi abuela). It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Lentejas con costillas (especial de mi abuela) is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They're nice and they look wonderful. Lentejas con costillas (especial de mi abuela) is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con costillas (especial de mi abuela), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con costillas (especial de mi abuela) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con costillas (especial de mi abuela) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Lentejas con costillas (especial de mi abuela) using 20 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
Más recetas en: https://lacocinadeluchi.es/
Toda la gente dice que estas lentejas son las mejores que han probado! Tiene un par de ingredientes "secretos" que no utiliza nadie o casi nadie... de ahí su sabor especial.
También se pueden hacer así las habichuelas (alubias/judias blancas) y están riquísimas!
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lentejas con costillas (especial de mi abuela):
- 250 gr lentejas
- 8 costillas
- 2 patatas grandes
- 2 zanahorias
- 1 cebolla grande
- 3 dientes ajos grandecitos
- 1 pimiento verde mediano
- 1 pimiento rojo mediano
- 3 hojas laurel
- 3 vasos vino blanco
- 1 cucharada pimentón rojo dulce
- 6 bolitas pimienta negra
- 5 clavos de olor
- 1 cucharada comino grano
- Sal
- Puñadito perejil
- Aove
- 1 pastilla carne
- 1 pastilla vegetal
- Agua
Instructions to make to make Lentejas con costillas (especial de mi abuela)
- Cocer las costillas con una hoja de laurel, un cuarto de cebolla, 2 dientes de ajo, 5 clavos, 6 granos pimienta negra, 1 vaso de vino blanco, la zanahoria cortadita y la pastilla de carne. Se puede hacer en olla normal o expres. Cuando esté lista la carne, quitamos los tropezones, excepto la zanahoria y reservamos con su caldito.
- Mientras se cuece la carne, lavamos las lentejas y las patatas peladas. Después las ponemos a cocer en AGUA Fría SIN SAL, con una hoja de laurel, un cuarto de cebolla y 1 diente de ajo. Si las patatas se ablandan antes que las lentejas, las sacamos y las juntamos con las costillas, para que no cuezan más (no queremos que la patata se deshaga). Cuando las lentejas estén blandas, escurrimos (el caldo ese se tira) y las juntamos con las costillas y el caldito que teníamos.
- Hacemos un sofrito de pimiento verde, rojo, media cebolla y 1 diente de ajo. Cuando esté pochadito apartamos del fuego y añadimos el pimentón dulce. Removemos y luego lo batimos.
- Mientras se hace el sofrito preparamos el machado (aquí está el secreto de esta receta). Sal, perejil, comino, el resto de los clavos, el resto de la pimienta negra y 2 dientes de ajo.
- Cuando el machado esté listo, le añadimos un vaso de vino.
- Añadimos a la olla donde teníamos la carne, su caldo, la zanahoria, las patatas y las lentejas; el sofrito batido y el machado con el vino, además de la pastilla vegetal y la otra hoja de laurel. Cocer durante 6-7 minutos. Rectificar de sal. Y nuestras lentejas listas!
As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have extra natural control over your diet regimen and adapt your diet to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make simple modifications to attain this goal. Simply put, start making your dishes promptly. As for fundamental cooking abilities for novices you don't require to learn them but just if you grasp some basic food preparation methods.
This isn't a total guide to fast and also easy lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many square meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Homemade Lentejas con costillas (especial de mi abuela). Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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