Arroz libanés

Arroz libanés

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Arroz libanés. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz libanés is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is easy, it is quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. Arroz libanés is something which I've loved my whole life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Arroz libanés, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz libanés delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Arroz libanés using 24 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Primera vez que cocino con canela y aroma de azahar para elaborar una receta salada, la comida libanesa se caracteriza por usar muchas especias y debo de decir que está estupenda, acompañan mucho sus comidas con yogur aderezado con limón y todo ese contraste de sabores merece la pena probarlo, yo he quedado fascinada.

Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz libanés:

  1. ---- arroz:
  2. 1 taza arroz basmati
  3. 1 cucharada aceite
  4. 1 cucharada sal gorda
  5. 1 taza y cuarto agua
  6. 1 cucharadita aroma de azahar
  7. ---- lentejas:
  8. 1/4 de taza lentejas crudas
  9. Cantidad necesaria agua hasta tapar las lentejas
  10. 1 hoja laurel
  11. 1/2 cucharada sal gorda
  12. 1 pizca comino
  13. ---- adicional:
  14. 1 cucharadita comino
  15. 1 cucharadita canela
  16. 1 cucharadita pimentón dulce
  17. 2 cucharadas aceite
  18. 1 cebolla cortada en ruedas
  19. Unas hojas de perejil
  20. Unas nueces
  21. ---- salsa de yogur:
  22. 1 yogur (use tipo griego)
  23. 1 Pizca sal
  24. El zumo de medio limón y la ralladura de su piel

Instructions to make to make Arroz libanés

  1. EL ARROZ: Coloca el agua en una cacerola con el agua de azahar, aceite, sal a hervir. Lava el arroz bien hasta que salga cristalina. Añade al agua hirviendo, baja el fuego al mínimo y tapa. Cocina entre 15 a 20 minutos.
  2. LAS LENTEJAS: Coloca las lentejas en una cacerola, añade agua hasta tapar, deja remojando toda la noche. Al día siguiente rellena un poquito más de agua y coloca todos los demás ingredientes: sal, laurel y comino. Deja cocinar a fuego medio bajo unos quince minutos tapado. Cuando estén blandas, cuela las lentejas para quitar el agua sobrante y reserva.
  3. EL ARROZ LIBANES: Coloca en el sartén el aceite y la cebolla y cocina a fuego bajo aproximadamente durante unos 40 minutos.
  4. Retira la cebolla y retira la sartén del fuego añade las especias, e integra las lentejas y el arroz, añade un poco de cebolla y las nueces. Integra todo bien.
  5. SALSA DE YOGUR: En un cuenco coloca el yogur, el zumo de limón, sal y la ralladura de limón integra la salsa.
  6. Sirve caliente decorando con cebolla, perejil y salsa de yogur. Buen provecho!!! Receta vista en el blog de mercado calabajio como mujaddara la guarnición de arroz.
  7. NOTAS: Debo hacer mención que las únicas legumbres que nunca había remojado en la noche anterior a su cocción eran las lentejas, pero hoy las remojé y sólo bastó 15 minutos al día siguiente para que ablandarán!!! (sin usar olla de presión).
  8. Receta vista en el blog de Mercado Calabajío como mujaddara la guarnición de arroz.

As your experience as well as confidence grows, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet as well as adapt your diet plan to your individual preferences with time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of fewer or even more components or is a little bit essentially spicy, you can make easy modifications to attain this objective. Simply put, start making your dishes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you don't need to discover them however only if you understand some easy cooking techniques.

This isn't a full overview to quick and also easy lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Steps to Make Any-night-of-the-week Arroz libanés. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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