Lentejas con chorizo, jamón y patata

Lentejas con chorizo, jamón y patata

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Lentejas con chorizo, jamón y patata. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Lentejas con chorizo, jamón y patata is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Lentejas con chorizo, jamón y patata is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo, jamón y patata, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo, jamón y patata delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con chorizo, jamón y patata is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con chorizo, jamón y patata estimated approx 50 minutos.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Lentejas con chorizo, jamón y patata using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

¡Una receta sana y muy rica!
(Para cuatro personas).

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lentejas con chorizo, jamón y patata:

  1. 1 zanahoria mediana
  2. 2 cucharadas soperas Cebolla frita (yo utilizo cebolla frita de la marca Hida, pero en caso de que no tengáis, podéis pochar la cebolla vosotros mismos)
  3. Tres o cuatro cucharadas Tomate natural
  4. Dos o tres Patatas medianas o grandes
  5. Chorizo (a vuestro gusto).
  6. 1 hueso de jamón
  7. 500 g Lentejas
  8. Sal
  9. Pimentón dulce
  10. Aceite

Steps to make to make Lentejas con chorizo, jamón y patata

  1. En primer lugar pelamos la zanahoria. Una vez pelada la metemos en el vaso batidor junto con las dos cucharadas de cebolla frita y las tres o cuatro cucharadas de tomate natural. Cuando esté todo junto en el vaso batidor, lo picaremos bien hasta hacer una especie de puré.
  2. El segundo paso será colocar un chorrito de aceite en la olla donde vallamos a cocinar las lentejas. Una vez añadido el aceite y este caliente, sofreiremos el chorizo cortado en rodajas y el hueso de jamón entero. Cuando el chorizo comience a soltar su grasa, echaremos la mezcla que hemos preparado en el paso anterior en la misma olla.
  3. Cuando hallamos echado el puré (zanahoria, cebolla y tomate) junto con el jamón y el chorizo, echaremos a continuación las patatas (peladas y cortadas en gajos) y sofreiremos todo junto más o menos dos minutos teniendo cuidado de que no se queme. Cuando la patata se halla sofreído un poco junto lo echado anteriormente, echaremos las lentejas y las volveremos a sofreír 1 minuto.
  4. Una vez sofrito todo, echaremos agua. El agua tiene que cubrir las lentejas, las patatas, el jamón y el chorizo y además, dejaremos dos dedos (más o menos, dependiendo de como os gusten de caldosas) por encima de estos. En el caso de que os guste muy caldosas, tan solo tendréis que echar más agua.
  5. Una vez cubierto las lentejas de agua, echaremos el pimentón dulce (al gusto) y sal (al gusto).
  6. Terminado este ultimo paso, cerramos la olla express y dejamos que hiervan más o menos 40 minutos.

As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet and also adapt your diet to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or more ingredients or is a bit basically hot, you can make simple modifications to attain this objective. Simply put, start making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for novices you don't need to learn them however just if you understand some easy food preparation techniques.

This isn't a total overview to fast as well as easy lunch recipes but its good food for thought. Ideally this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this special food Recipe of Perfect Lentejas con chorizo, jamón y patata. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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