Lentejas con chorizo
Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Lentejas con chorizo. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Lentejas con chorizo is one of the most popular of current trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Lentejas con chorizo is something which I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con chorizo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lentejas con chorizo using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
Lentejas con chorizo buenísimas, en casa nos encantan los platos de cuchara y este es uno de nuestros favoritos!! Aparte es súper sencillo de hacer!
Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con chorizo:
- 6 puñados lentejas (mejor Pardinas)
- 2 tomates
- 1 cebolla
- 1 pimiento verde
- 1 cabeza ajos entera
- 1 pimiento seco o ñora
- 1 trozo cualquier verdura como calabacín o berenjena
- 1 trozo salado como hueso o tocino
- Laurel, sal, comino, pastilla caldo de pollo, pimienta
- 3 patatas
- 2 zanahorias
- Chorizo
Steps to make to make Lentejas con chorizo
- En ola olla expresas echamos 6 puñados de lentejas, yo las prefiero pardinas, quedan muchísimo mejor, solo que esta vez no tenía y tuve que hacer de las normales (y no me gustan tanto). Lavamos bien las lentejas con un escurridor, y después echamos a la olla express y cubrimos con agua y ponemos a calentar a fuego medio alto.
- Seguidamente mientras van calentando las lentejas podemos ir echando las verduras. Echamos el pimiento verde en dos mitades (quitándole el rabo y limpiándolo), los tomates partidos por la mitad, una cebolla pelada y partida por la mitad. El hueso de jamón salado o un trozo de tocino salado. Un pimiento seco, la cabeza de ajos entera, y un trozo de calabacín o berenjena. Y dejamos que cueza a fuego medio alto. (Sin cerrar)
- Una vez cocidas las verduras sacamos los tomates, el pimiento, la cebolla y el trozo de calabacín o berenjena. Lo demás lo dejamos como está en la olla, aún cociendo
- Las verduras que hemos sacado las pasamos por la batidora o turmix. Una vez listas las volvemos a incorporar a la olla. Movemos bien y añadimos sal, una cucharadita de comino, un poco de pimienta, una hoja de laurel, y una pastilla de caldo de pollo.
- Aparte tenemos ya peladas y partidas las zanahorias y las patatas, las patatas en trozos y las zanahorias a mí me gusta variar las entre tiras y rodajas. También echamos el chorizo en trozos
- Añadimos patatas, zanahorias y chorizo a la olla. Movemos bien. Aquí ahora hay que tener cuidado para que no se queden aguadas las lentejas, si no es necesario no se le añade nada de aguaz pero si vemos que el caldo deja muy descubiertaw las verduras añadimos un poco (no tiene que llegar a cubrir todo)
- Cerramos bien con la olla a presión, y le ponemos el "pitorrillo). Calentamos a fuego medio y cuando empiece a dar vueltas contamos 7 minutos. Una vez pasados cortamos y apartamos del fuego. Pasado unos minutos le quitamos el pitorrillo para que suelte todo el vapor. Y pasado otros minutos abrimos la tapadera muy lentamente con cuidado. Probamos de sal el caldo, y comprobamos que la patata este bastante blanda.
- Servimos y a disfrutar!!
As your experience and also confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a little basically zesty, you can make basic changes to achieve this goal. In other words, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for beginners you don't need to learn them but only if you understand some simple cooking techniques.
This isn't a total overview to fast and very easy lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Quick Lentejas con chorizo. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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