Lentejas con chorizo

Lentejas con chorizo

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Lentejas con chorizo. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Lentejas con chorizo is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look fantastic. Lentejas con chorizo is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con chorizo is 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con chorizo estimated approx 30 minutos.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook Lentejas con chorizo using 14 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

Una receta de lentejas fáciles y rápidas para hacer lentejas estofadas y disfrutar de un guiso tradicional como el que siempre han hecho nuestras abuelas.

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con chorizo:

  1. 300 gr lentejas en remojo (12 horas)
  2. 3 chorizos frescos de los cuales 1 lo troceamos
  3. 2 morcillas
  4. 1/2 manita de cerdo
  5. 150 gr panceta
  6. 2 zanahorias
  7. 4 patatas pequeñas
  8. 4 dientes de ajo
  9. 1 tomate
  10. 1 cebolla mediana
  11. 2 pimientos verdes italianos
  12. 1 cda pimentón dulce
  13. 2 hojas laurel
  14. 1 chorro de aceite sal y agua

Instructions to make to make Lentejas con chorizo

  1. Lo primero que haremos será hervir la morcilla aparte para que no se nos explote en la olla para ello pondremos como 1/2 litro de agua a hervir con un poco de sal y cuando el agua esté hirviendo pincharemos las morcillas con un tenedor e introduciremos en la cacerola, las dejaremos hervir.
  2. Una vez estén hechas reservaremos el caldo que colaremos y las morcillas.
  3. Picamos la cebolla muy pequeñita y los ajos.
  4. Ponemos una sartén al fuego con un chorro de aceite y calentamos, le echamos la cebolla y el ajo con un poco de sal y dejamos que poche durante unos 15 - 20 minutos.
  5. Mientras la cebolla se pocha, cortamos las zanahorias en rodajas, lavamos y le hacemos un corte a los pimientos y rallamos o picamos muy fino el tomate.
  6. Pelamos las patatas, las cortamos en forma de rotas y las metemos en un bol con agua.
  7. Cuando la cebolla y el ajo ya estén pochados le añadimos el tomate rallado, damos unas vueltas y dejamos rehogar un par de minutos.
  8. Ahora le echaremos el chorizo picado que teníamos reservado, damos unas vueltas y lo dejamos un par de minutos.
  9. Mientras vamos añadiendo a la olla express la panceta, la 1/2 manita de cerdo, los chorizos, los pimientos y la zanahoria, las lentejas que las hemos escurrido previamente, las patatas y el caldo de la morcilla que estaba escurrido.
  10. A continuación, apartamos la sartén del fuego y le añadimos la cucharada de pimentón damos unas vueltas y lo añadimos inmediatamente a la olla.
  11. Echamos agua en la olla expres hasta que cubra 2 - 3 dedos por encima del nivel de las lentejas y le añadimos también un puñadito de sal y 2 hojas de laurel, cerraremos la olla express y pondremos el fuego al máximo hasta que la válvula empiéce a girar rápidamente y a soltar vapor.
  12. Una vez esté la válvula girando bajamos el fuego y dejamos unos 10-12 minutos.
  13. Una vez haya pasado el tiempo enfriaremos la olla con la tapa puesta bajo el grifo con cuidado de que no entre el agua por la válvula o la destaparemos después de haber quitado la valvula comprobaremos de sal y serviremos añadiéndole la morcilla.
  14. Poner de todo en el plato, o lo que más te guste.

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet and also adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make straightforward adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes promptly. When it comes to basic food preparation abilities for novices you do not need to discover them yet just if you grasp some easy cooking strategies.

This isn't a total overview to fast and also simple lunch dishes yet its excellent food for thought. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Make Any-night-of-the-week Lentejas con chorizo. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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